piątek, 5 sierpnia 2011

О Боже! Вони заарештували Юлю! Покидьки! / Oh my God! They arrested Julia! You bastards!

Київ. Берег Дніпра. Потопаючий репетує:
— Помогите, помогите!!!
На березі стоїть дядько з вусами і говорить потопаючому:
— Краще б ти, синку, вчився плавати, аніж отої псячої мови.

Печерський районний суд Києва 5 серпня 2011 прийняв рішення про арешт колишнього прем'єра України Юлії Тимошенко. Це було зроблено на вимогу прокурора Лілії Фролової. Причиною для запиту стали звинувачення з вуст Ю. Тимошенко на адресу нинішнього прем'єра Миколи Азарова, який виступав на процесі як свідок. Тимошенко звинуватила свого наступника в корупційних діяннях під час перебування його головою податкової адміністрації.
Досі Ю. Тимошенко, яку звинувачують у перевищенні влади при укладанні контракту з Росією на поставки газу в 2009 році, перебувала під підпискою про невиїзд. Звинувачення вже намагалося добитися її арешту, але зустрічало відмова суду. На цей раз суд під головуванням Родіона Кірєєва порахував, що підсудна перешкоджає допиту свідків, а також затягує процес.


Арешт «леді Ю» очікувався давно. Але настав він відразу після того, як пані Юлія зажадала перекладача для глави уряду М. Азарова, бо свої свідчення керівник Кабміну давав російською мовою.
«Судочинство має здійснюватися українською мовою. Якщо свідок не володіє українською мовою, то мають надати перекладача. Я не зрозуміла нічого з того, що сказав Азаров. Я не розумію російську. Вимагаю, аби він повторив свої свідчення через перекладача», - додала вона.
Екс-прем'єр також закидає судді Р. Кірєєву, що на початку засідання він не з'ясував, чи володіє вона не українською мовою.
Звернення Тимошенко підтримав її адвокат Юрій Сухов.
* * * * *
Цікаво, якщо одна сторона, яка підписала договір, перевищила свої повноваження настільки, що заслуговує в'язниці, то як бути з іншою?
P.S. На знак солідарності з «леді Ю» я теж сьогодні до кінця дня забув російську мову.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz